Hlavní strana webu ZUŠ

NEJBLIŽŠÍ AKCE

Kytarová besídkap. uč. Sova

pondělí
22. dubna

17:00

Koncertní sál ZUŠ

Absolventský koncert

úterý
23. dubna

18:00

Koncertní sál ZUŠ

PLÁNOVANÉ AKCE

Aktuality

logo oboru19. dubna 2024

Zápis do ZUŠ

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA ŠTERNBERK zve na přijímací zkoušky pro školní rok 2024/2025.

Přijímáme děti od 5 let do všech uměleckých oborů: hudebního, tanečního, výtvarného a literárně-dramatického.

Pro účast na přijímacím řízení vyplňte elektronickou přihlášku, vytištěnou a podepsanou ji přineste s sebou. Na zkoušku v hudebním oboru si uchazeč připraví jednu píseň dle vlastního výběru, na ostatní části zkoušek není třeba se připravovat. Diagnostika vhodných dispozic pro studium bude provedena hravou formou v rámci zkoušek ve všech oborech.

hudební obor 20. – 22. května 14.00 – 17.00 ZUŠ Olomoucká 3, Šternberk
výtvarný obor 27. – 29. května 14.00 – 17.00 ZUŠ Partyzánská 1, Šternberk
taneční obor 6. června 15.30 – 17.00 ZUŠ Partyzánská 1, Šternberk
literárně-dramatický obor 6. června 14.00 – 17.00 ZUŠ Olomoucká 3, Šternberk
logo oboru HUDEBNÍ OBOR

Využívat hudbu jako prostředek vzájemné komunikace i osobního uměleckého sdělení se můžete naučit s námi. Praktické i teoretické znalosti a dovednosti si osvojíte při zpěvu či hře na dechové, smyčcové, strunné, bicí a klávesové nástroje. Stanete se součástí komorních souborů, skupin i orchestru.

logo oboru VÝTVARNÝ OBOR

Všichni, kteří rádi tvoříte, kreslíte, malujete, se zde budete moci setkat s nejrůznějšími výtvarnými technikami od kresby přes grafiku, malbu k užité i volné keramice. Společně s námi tak můžete hledat cestu, jak prostřednictvím výtvarné tvorby poznávat svět kolem nás, hloubku i bohatost lidské duše a čirost přírody.

logo oboru TANEČNÍ OBOR

Tanec je umělecký pohyb, který vyjadřuje pocity, nálady, děj a různé zážitky. Taneční praxí s námisi osvojíte a zdokonalíte taneční techniky, rozvinete vaši pohybovou fantazii, rytmickou paměť, improvizační a tvořivé schopnosti. Společně vytvoříte choreografie plné emocí, radostí a naplnění. S tancem se vám bude lépe kráčet po Zemi.

logo oboru LITERÁRNĚ-DRAMATICKÝ OBOR

Pro všechny, kteří si rádi hrajete, improvizujete, vymýšlíte příběhy a nebojíte se vystupovat na veřejnosti. Základem naší tvůrčí práce je improvizace, nebát se jednat teď a tady, ale vždy s důrazem na to, aby váš nápad zapadl do příběhu a do nápadu celé skupiny. Společně si vyzkoušíte tvorbu divadla a nejen to. Tvořivosti se meze nekladou.

logo oboru17. dubna 2024

Absolventské koncerty

23. a 24. dubna 2024 v 18.00, sál ZUŠ Šternberk

Pro posluchače nezapomenutelný zážitek si připravili absolventi hudebního oboru ZUŠ. Přijďte si poslechnout pestrou paletu překrásných tónů.

ZOBRAZIT PLAKÁT

logo oboru17. března 2024

Ohlédnutí za akcemi tanečního oboru

Protančený Masopust

Na živou hudbu jsme protančili lidovými figurami masopustní průvod, kde nechyběli zpěv, masky, dobré jídlo, pití, stánky, ceremoniál a radost. Základní škola Dr. Hrubého a Městská kulturní zařízení Šternberk ve spolupráci se souborem Hagnózek, dechovým orchestrem, naším Tanečním oborem ZUŠ a dalšími tvořivými skupinami se v sobotu 27. ledna spolupodíleli na Masopustu ve Šternberku. Velké díky patří Ludmile Vacové a jejímu týmu, která Masopustní tradici obnovila a každým novým rokem ji zvelebuje.

foto z akce
foto z akce
foto z akce

Taneční workshop ve Zlíně s Joem Alegado

Legendární Joe Alegado (USA) přijal pozvání od Hany Tomáškové a Dance studia Starlight uspořádat taneční workshop ve Zlíně. Dvě talentované a odvážné žačky Ela Krejčí a Zdislava Slimaříková využily nabídku a společně jsme se vypravily za tanečním dobrodružstvím. Čekal nás intenzivní, protančený den v anglickém jazyce, v technice Josého Limóna, autorské variace Joa Alegada, principy pohybu, nový pohled a myšlení o tanci a v neposlední řadě propojení se s tanečníky, výbornými pedagogy z České a Slovenské republiky.

foto z akce
foto z akce
foto z akce

Předtančení a taneční vystoupení
(na večírku PL, ve Štarnově, v Žerotíně a na plese ZŠ Svatoplukova)

Součástí taneční praxe je prezentace tvorby žáků na předtančení, tanečních vystoupení, přehlídkách a závěrečném představení, které napomáhá celkovému rozvoji osobnosti tanečníka. V průběhu vánoční a plesové sezony jsme absolvovali taneční „road trip“ na večírku PL, ve Štarnově, v Žerotíně a na školním plese ZŠ Svatoplukova.

Děkuji za spolupráci na přípravě krásných akcí a vynaloženou aktivitu rodičů a žáků.

foto z akce
foto z akce
foto z akce

Nejnovější fotografie

foto
foto
foto
foto
foto
foto
Povinné informace GDPR Prohlášení o přístupnosti